[ Zavřít ] 


 

RSS Kanál

 

Jak znovu povolit potvrzování smazání souboru ve Windows 10?

Ve Windows 10 nám nějak zmizel potvrzovací dialog pro smazání souboru. Místo toho jej Průzkumník souborů rovnou posílá do Koše. Pokud potřebujete vy sami či uživatelé vašeho systému upozorňovat na to, že právě něco mažou, máme zde návod, jak znovu povolit potvrzování smazání souboru ve Windows 10.

 

Ve vlastnostech Koše najdeme položku Při odstraňování zobrazit žádost o potvrzení

Abychom do systému Windows 10 opět navrátili potvrzování mazání souboru:

  • přes kontextové menu Koše, otevřené pravým myšítkem, zvolíme Vlastnosti
  • dole zaškrtneme volbu Při odstraňování zobrazit žádost o potvrzení
  • potvrdíme Použít a OK

A nyní bude již veškeré mazání souborů v systému provázeno upozorněním vyžadujícím potvrzení volba odstranění objektu.

A veškeré další odstraňování souborů bude již vyžadovat potvrzení

 

 

 

 

 

Jak zjistit datum instalace Windows?

Datum instalace Windows může napovědět, jak staré je zařízení, na kterém se nachází. O jakou verzi operačního systému se jedná. A vůbec usnadnit řešení problémů v operačním systému Windows. Stačí je jen najít. A není k tomu třeba...

Jak restartovat Průzkumníka souborů Windows 10?

Nejjednodušším a nejrychlejším způsobem občerstvení Windows je restart Průzkumníka souborů. Nejenže  tímto způsobem můžeme vrátit svižnost nereagujícímu systému či nakopnout nereagující hlavní panel a další nabídky...

Jak zakázat instalací aplikací nepocházejících z Microsoft Store?

Zvláště systémy využívané ve firmách a organizacích mnohdy vyžadují, aby rozsah aplikací, které do nich mohou uživatelé instalovat, byl omezený. Přímo v systému Windows se k tomu nabízí využít omezení na programy...

Jak zakázat synchronizaci systémového času či nastavit atomový čas?

Systémový čas Windows 10 můžeme nechat běžet separátně, synchronizovat se servery Microsoftu, synchronizovat s atomovými hodinami vědeckých laboratoří či třeba nastavit optimálně tak, aby služba synchronizace ani zbytečně neběžela, ani nebyla ke škodě funkčnosti systému zcela vypnuta....


 
© 2005-2019 PS Media s.r.o. - digital world