[ Zavřít ] 


 

RSS Kanál

 

Jak odstranit web z Google Analytics?

V Google Analytics se hromadí všechny služby/weby, ke kterým máte přístup. Jejich množství může zcela znepřehlednit používání Analytics, a tak není od věci zbytečné weby smazat. Jen pro upřesnění se bavíme o odstranění webu, nikoliv uživatelského účtu. Označování v Analytics zde nešťastně označuje coby účet nejen uživatelské účty, ale i spravované weby. Jak smazat web z Google Analytics?

 

Vybereme Účet Analytics a navigujeme Správce - Účet - Nastavení účtu - odklikneme Přesunout do koše (Zdroj: Google Analytics)

Jestliže chcete sledování konkrétního webu odstranit z Google Analytics, musíte být uživatel, který má práva k úpravám. Máte-li, pak už jen:

  1. odstraňte měřicí kód Analytics z webových stránek a z aplikací; 
  2. přihlaste se ke Google Analytics
  3. vyberte web, který chcete odstranit (v rámci Analytics je označen coby Účet)
    • a to sice kliknutím nahoře vedle loga Analytics na Všechny účty - objeví se nové okno - vyberete ze sloupce Všechny účty požadovaný - a musíte ještě odkliknout Služby a aplikace a Výběry dat
  4. vpravo dole odklikněte Správce;
  5. ve sloupci Účet klikněte na Nastavení účtu;
  6. vpravo se ukrývá nepříliš nápadné tlačítko Přesunout do koše - odklikněte ho; 

Potvrzení přesunu webu do koše v Google Analytics (Zdroj: Google Analytics)

  1. Analytics vygenerují stránku s potvrzením přesunu do koše, na níž vás upozorní:
    • abyste zkontrolovali, co vlastně chcete smazat - celý účet, nikoliv jen službu či výběr dat; 
    • že ostatním uživatelům účtu (sledování webu) bude zasláno oznámení o smazání; 
    • a připomene, abyste smazali měřicí kód ze všech stránek webu.
  2. odklikněte Přesunout účet do koše;
  3. účet (sledovaný web) bude z Analytics definitivně smazán, až vyprší doba, po kterou je uchováván v koši. 

A jaká je to doba? To včetně dalších okolností upřesňuje Nápověda Analytics:

„Váš účet a všechny služby a výběry dat ve vašem účtu budou natrvalo smazány do 35 dnů (měsíční zálohy dat budu smazány po 84 dnech). Po smazání bude účet zcela zrušen a nebude možné obnovit žádné historické údaje ani přehledy.“

Zdroj: Google Analytics, Nápověda Analytics

 

 

 

 

 

Jak přepnout na starý design Facebooku?

Redesign Facebooku příliš kladných ohlasů nevzbudil. Přeci jen místo relativně úsporného rozhraní, v němž se nejvíce místa dostávalo uživatelskému obsahu, nastoupilo rozhraní spíše stylu flat designu se zbytečně roztahanými prvky...

Jak vyhledat písničku pomocí Googlu?

Google jako úspěšný parazit pohlcuje a transformuje všechny vlivy kolem. Nenápadné okénko vyhledávání se tak stává branou mnoha rozličných funkcionalit, které se inicializují buď prostým vyhledávacím dotazem, nebo za pomoci...

Jak otevírat Chrome a Edge vždy v anonymním režimu?

Google se vás snaží identifikovat na každičkém kroku. Když poprvé otevřete Microsoft Edge, první, co udělá, že vás přihlásí do prohlížeče účtem uživatele Windows nebo alespoň emailem lokálního účtu Windows. A to je jen takový...

Co vzbudilo počítač ze spánku?

Vytahujete funící notebook z batohu a netušíte, proč je vzhůru? Nejspíš ho vzbudil některý z neošetřených vstupů, kterému bude třeba pro příště zabránit. Ať už to byla klávesnice, tlačítko napájení, myš či adaptér...


 
© 2005-2020 PS Media s.r.o. - digital world
 

reklama