[ Zavřít ] 


 

RSS Kanál

 

Jak ochránit soukromá data před FB aplikacemi přátel?

Ať už Facebook vnímáte jakkoli, jedno je jisté: je jednou velkou dírou pro jakékoliv soukromé údaje. Ať už jste jejich nastavení sdílení prošli x-krát, nikdy není na škodu v rychlosti proletět některý z jejich aspektů. A způsob, kterým platforma Facebook sdílí informace se všemožnými, bůhvíjak ověřenými aplikacemi třetích stran - a nejen vlastních aplikací, ale především aplikací přátel - je přesně tím nastavením, které určitě chcete kontrolovat. Jak alespoň lehce omezit tyto díry v zabezpečení soukromí?

 

Pokud jste zabezpečení soukromí na Facebooku ještě neprocházeli, zřejmě vás překvapí, jaké množství informací Facebook sdílí nejen s aplikacemi, které používáte vy sami, ale i s aplikacemi, s nimiž vás pojí jen to, že jste přítel jejich uživatele. Tyto aplikace přistupují k datu narození, rodinným vztahům, místu pobytu i narození, vzdělání a zaměstnání, příspěvkům na Timeline, informaci o aktuálním připojení a mnohým jiným. Jak tento jejich přístup omezit?

 

Jednou z cest je kompletně vypnout Facebook platformu...

 

1) Vypnout platformu

Nejrazantnější přístup představuje vypnutí platformy Facebooku, čímž vypnete integraci Facebooku v aplikacích a na webech. Tím pádem se už nebudete moci přihlašovat do webových rozhraní třetích stran, přistupovat ke hrám apod. Ovšem nadále znemožníte těmto aplikacím a webům pracovat s vašimi soukromými daty.

Platformu vypnete:

  • pod šipečkou vpravo nahoře odkliknete Nastavení
  • z pravého menu vyberete Aplikace
  • (nebo se Nastavení aplikací proklikněte přímo);
  • v sekci Aplikace, weby a pluginy vyberte Upravit
  • a v následujícím okně Vypnout platformu odklikněte Zakázat platformu

Facebook platformu opět povolíte v tomtéž umístění.

 

...cestou druhou jest upravit přístup aplikací ke konkrétním kategoriím informací

 

2) Selektivní výběr sdílených dat

Pokud je pro vás úplné vypnutí Facebook platformy příliš extrémní, můžete specifikovat kategorie informací, ke kterým budou mít aplikace přátel přístup: 

  • pod šipečkou vpravo nahoře odkliknete Nastavení
  • z pravého menu vyberete Aplikace
  • (nebo se Nastavení aplikací proklikněte přímo);
  • v sekci Aplikace, které používají ostatní vyberte Upravit
  • odškrtněte veškeré kategorie informací, které nechcete sdílet, a ponechte zaškrtnuté ty kategorie, jejichž nesdílení by vedlo k nežádoucí snížení funkčnosti aplikací třetích stran;
  • potvrďte Uložit

 

 

 

 

 

Jak přepnout na starý design Facebooku?

Redesign Facebooku příliš kladných ohlasů nevzbudil. Přeci jen místo relativně úsporného rozhraní, v němž se nejvíce místa dostávalo uživatelskému obsahu, nastoupilo rozhraní spíše stylu flat designu se zbytečně roztahanými prvky...

Jak vyhledat písničku pomocí Googlu?

Google jako úspěšný parazit pohlcuje a transformuje všechny vlivy kolem. Nenápadné okénko vyhledávání se tak stává branou mnoha rozličných funkcionalit, které se inicializují buď prostým vyhledávacím dotazem, nebo za pomoci...

Jak odstranit web z Google Analytics?

V Google Analytics se hromadí všechny služby/weby, ke kterým máte přístup. Jejich množství může zcela znepřehlednit používání Analytics, a tak není od věci zbytečné weby smazat. Jen pro upřesnění se bavíme o odstranění webu, nikoliv...

Jak otevírat Chrome a Edge vždy v anonymním režimu?

Google se vás snaží identifikovat na každičkém kroku. Když poprvé otevřete Microsoft Edge, první, co udělá, že vás přihlásí do prohlížeče účtem uživatele Windows nebo alespoň emailem lokálního účtu Windows. A to je jen takový...


 
© 2005-2020 PS Media s.r.o. - digital world
 

reklama