[ Zavřít ] 


 

RSS Kanál

 

Jak resetovat Chrome do výchozího nastavení? KE STAŽENÍ ZDARMA

Blbne Chrome? Padá vám, nereaguje, kurzor se vizuálně pohybuje jinde, než fakticky interaguje s prvky webu? Patrně je na čase resetovat ho do výchozího nastavení a vyčistit tak od možných vlivů způsobujících nefunkčnost. 

 

Ať už vám Chrome nefunguje samo od sebe, v důsledku změn experimentálních nastavení nebo třeba kombinací faktorů, které se projeví po aktualizaci na nejnovější verzi, lze jej obnovit do továrního nastavení a znovu jeho funkčnost vyzkoušet ještě předtím, než byste na něj zcela zanevřeli a odinstalovali ho.

Postup je jednoduchý - a ani děsivě znějící obnovení původního nastavení (zavánějící ztrátou uživatelských dat a nastavení) není vůbec tak horké, jak by se mohlo zdát.

  1. Otevřete Menu (ikonka tří čárek vpravo nahoře);
  2. zvolte Nastavení a pak zcela dole Zobrazit rozšířená nastavení;
  3. opět zcela dole najdete Reset nastavení, který spustíte stejnojmenným tlačítkem.

Reset nastavení najdeme až zcela dole v Rozšířených nastaveních Chrome

  1. Chrome vás ještě varuje, že veškerá nastavení budou obnovena na původní hodnoty - totiž: „bude resetována domovská stránky, stránka nové karty a vyhledávač, budou deaktivována rozšíření a uvolněny všechny karty. Budou také vymazána ostatní dočasná data a data uložená v mezipaměti, jako jsou soubory cookie, obsah a data webů.“ Netřeba se ale ničeho bát a dát Resetovat a prohlížeč restartovat.

Fakticky se Chrome pouze odskinuje. Rozšíření zůstanou k dispozici, pouze jsou deaktivována. Veškeré záložky zůstávají. Pouze se uvolní připnuté karty, vymaže nabídka rychlého přístupu na Nové kartě a dočasná data.

Pokud ovšem patříte mezi nenapravitelné hračičky, je možné, že tento reset nepomůže obnovit plnou funkčnost Chrome. Ovšem coby nenapravitelný hračička taky víte, že musíte:

  • dostat se do nastavení experimentálních funkcí – zadáním příkazu chrome://flags;
  • Obnovit u všech experimentů výchozí nastavení (tlačítko nahoře vpravo);
  • optimálně opět Chrome restartovat (ostatně dole na kartě se nejspíš objeví hláška, že Změny se projeví po příštím restartu prohlížeče).

Nyní je prohlížeč zcela navrácen původním nastavením a měl by být funkční. Pokud vám schází některá uživatelská data či nastavení, obnovte je synchronizací dané instalace aplikace pomocí přihlášení se do browseru:

  • otevřete Nastavení;
  • zvolte Přihlásit se do prohlížeče Chrome;
  • zadejte uživatelské jméno a heslo.

Synchronizaci spustíme přihlášením se do Chrome

Pokud máte synchronizaci chráněnu heslem, odklikněte Rozšířená nastavení synchronizace, zadejte heslo do políčka Heslová fráze a potvrďte OK.

V testové situaci kupodivu ani toto neobnovilo motiv browseru, i když je běžně synchronizuje do nových instancí aplikace. V takovém případě nezbývá než zajít do Internetového obchodu Chrome – zvolit Motiv – dohledat a nainstalovat požadovaný motiv.

V tomto momentu by měl být Chrome opět plně funkční a přizpůsoben uživateli. Po přihlášení do svého emailu zjistíte, že vám Google poslal upozornění na Nové přihlášení z aplikace Chrome v zařízení [operační systém]. Je to proto, že resetovaný prohlížeč považuje za zcela nový zdroj přístupu ke svým službám.

 

 

Tento program naleznete ke stažení v našem katalogu www.instaluj.cz

 

 

 

 

 

Jak přepnout na starý design Facebooku?

Redesign Facebooku příliš kladných ohlasů nevzbudil. Přeci jen místo relativně úsporného rozhraní, v němž se nejvíce místa dostávalo uživatelskému obsahu, nastoupilo rozhraní spíše stylu flat designu se zbytečně roztahanými prvky...

Jak vyhledat písničku pomocí Googlu?

Google jako úspěšný parazit pohlcuje a transformuje všechny vlivy kolem. Nenápadné okénko vyhledávání se tak stává branou mnoha rozličných funkcionalit, které se inicializují buď prostým vyhledávacím dotazem, nebo za pomoci...

Jak odstranit web z Google Analytics?

V Google Analytics se hromadí všechny služby/weby, ke kterým máte přístup. Jejich množství může zcela znepřehlednit používání Analytics, a tak není od věci zbytečné weby smazat. Jen pro upřesnění se bavíme o odstranění webu, nikoliv...

Jak otevírat Chrome a Edge vždy v anonymním režimu?

Google se vás snaží identifikovat na každičkém kroku. Když poprvé otevřete Microsoft Edge, první, co udělá, že vás přihlásí do prohlížeče účtem uživatele Windows nebo alespoň emailem lokálního účtu Windows. A to je jen takový...


 
© 2005-2020 PS Media s.r.o. - digital world
 

reklama